7 התנהגויות מפתח לאמץ

הילדים כולם שונים מאוד, וזה גם מה שהופך אותם למקסימים. לכן אי אפשר לחלוטין לחזות את התנהגותו של כל אדם, וגם אם תשקיעו את כל רצונכם הטוב במתן החינוך הטוב ביותר האפשרי, אין מה לעשות אם האופי שלו הפוך. אם חלק מהילדים רגישים או ביישנים, אחרים כועסים להיפך, תכונת אופי שלעתים קרובות קשה להתמודד איתה. רק, גם אתה לא יכול לתת לעצמך ללכת על עצמך כל היום. להלן 7 התנהגויות לאמץ כאשר מתמודדים עם ילד כועס.

1) הפני את תשומת הלב שלך

קודם כל, ולפני שקצת כעס יהפוך לגל גדות, הקפידו להימנע מכך. מדובר על א טכניקה שלעתים קרובות היא פשוטה יותר ליישום עם ילדים צעירים אשר ישכחו במהירות את מקור המשבר שלהם ולהמשיך הלאה בקלות רבה יותר.

2) אל תצעק יותר חזק ממנו

הדבר המהותי בדיאלוג מסוג זה הוא מעל הכל לה תקשורת. אם כולם יצעקו, תמצא את עצמך בדיאלוג אמיתי של חירשים. הורדת הקול בעצמך תעודד את הילד לעשות את אותו הדבר, ולכן להירגע.

3) להבין את זה

לכעוס זו זכותו של כולם, ו גם לילדים יש את הזכות להיות. אז חשוב לא להיות שיפוטי ולהכיר בכך שכן, הוא כועס וזה תחושה טבעית לחלוטין. אסור לו להרגיש מזלזל ולהאמין שכעס הוא דבר אסור.

ילדה ילדה קטנה עצובה בוכה דמעות נענשה חינוךילדה ילדה קטנה עצובה בוכה דמעות נענשה חינוך
קרדיטים: iStock

4) הסבירו לו שיש דרכים לבטא את הכעס שלו

למרות שלילד יש את כל הזכות לכעוס, בכל זאת עליו להבין שיש דרכים לבטא את זה בלי שזה ייגמר בצרחות ודמעות. הוא חייב להיות מודע לכך לא ניתן לאפשר התנהגויות מוגזמות מסוימות בחברה שבה הוא יגדל, ושעל כן לא יוכל להרשות לעצמו התנהגות כזו בהמשך.

5) למד אותו לבטא את עצמו אחרת

עם זאת, אסור להשאיר את ילדכם ללא עזרה ברגעים מסוג זה, מכיוון שהוא זקוק כעת לדעת באיזו צורה הוא יכול לשחרר את כל הכעס הזה. עזרו לו במסע הזה, במיוחד ב להירגע עם הנשימה שלךאו על ידי הצעת לו חפץ סמלי שבעזרתו הוא יכול לשחרר קיטור.

6) אי התחשבות בהשקפות חיצוניות

למרבה הצער, לילדים יש לעתים קרובות כישרון לזרוק את התקפי הזעם שלהם במקומות ציבוריים, מה שמרוויח אותך באופן קבוע מבטים מאשימים של עוברי אורח. עם זאת, עליך להיזהר לא לקחת זאת בחשבון, שכן מה שחשוב כאן הוא בעיקר כדי להרגיע את המשבר הזה בצורה הטובה ביותר. אם אתה דואג למה שאנשים אחרים חושבים, אתה תיסחף עם עצמך וגם אם בסופו של דבר הבעיה תיפתר, היא לא תיפתר בצורה הנכונה.

7) עקוב אחר התנהגותו

למרות שזה נורמלי לחלוטין שלילד יש התקפי זעם, אתה עדיין צריך להישאר ערני אם אתה שימו לב שהתנהגות זו הופכת לסדירה. אכן, זה יכול להיות שהוא מבקש לעתים קרובות למשוך תשומת לב לעצמו, אבל יכול גם להיות תוצאה של אי נוחות אמיתית. לכן חשוב מאוד להיות קשובים במיוחד!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גינה תהפוך את הילדים לאינטליגנטיים יותר

5 טיפים לשלם פחות